Jdi na obsah Jdi na menu
 


Historie

20. 1. 2009
  • Elektronické komunity existovaly před Internetem, ale zpravidla neměly takové kvality jako blogy. Například AP připojení byly podobné jako velká místnost pro chat, kde se setkávaly různé elektronické konverzace. Ostatní před-digitální elektronické komunity byly například sdružení lidí, kteří vysílali amatérské rádio. Jejich amatérské vysílání komunikovalo s ostatními napřímo. Tato rádia v zahraničí měla logy nazvané „glogs“, což byly osobní deníčky.
  • Před blogy se staly populárními digitální komunity, které měly hodně forem. Jedním z nich byl například Usenet, elektronický mailing list a Bulletin boards system (BBS). V roce 1990 se především v zahraničí objevoval software pro internetová fóra (WebX), který byl vytvořen pro související konverzace. Termín „thread“ bylo označení za sebou jdoucích zpráv na jedno zvláštní téma diskuse. Toto slovo se používalo v e-mailových konferencích, Usenetu a také na elektronických nástěnkách. Mnoho termínů z webloggingu vzniklo ve dřívějších dobách.
  • Deníčkáři uchovávali zprávy na Internetu. Někteří nazývali sami sebe slovem „escribitionist“. Příkladem je široce čtený žurnál programátora Johna Carmacka, který byl vydáván skrze protokol finger.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář